Sponsorer

Som i all annen idrett så er også skiløpere på elitenivå avhengig av sponsoravtaler fra mange hold for å kunne fokusere helt og holdent på sporten de representerer. Det er lang tradisjon på dette i Norge, og det er flere store aktører som gir generøst slik at toppidrett skal kunne vise seg fra sitt beste. Her vil du finne noen av de aktørene som hjelper til med å videreutvikle skisporten.

LO

Landsorganisasjonen i Norge(LO) har i en årrekke kjempet for lønns- og arbeidsvilkårene til arbeidstakere i Norge. De er en solid sponsor som har jobbet utrolig hardt både for norsk idrett, skisport og selvfølgelig, sine over 900 000 medlemmer rundt omkring i Norges land.

Norsk Tipping

Helt siden opprettelsen av Norsk Tipping så har et av grunnpilarene vært at overskuddet skal gå til positivt samfunnsarbeid, og her har de virkelig gjort enormt arbeid for idrettsnorge. Det finnes knapt en by eller et idrettslag i Norge hvor Norsk Tipping ikke har stilt opp med midler til drift eller bygging av idrettsanlegg.

Adidas

Med fokus på sportsutstyr er det heller ikke rart at Adidas stiller som sponsor ved flere norske skiarrangement. Sportsgiganten er ikke bare en av de mest ikoniske produsentene av sportsutstyr, men også en enorm sponsor som støtter et utall forskjellige idretter over hele verden.

Statoil

Statoil har lenge jobbet med å dyrke frem morgendagens helter, og da er sporten et helt naturlig valg. Olje- og energigiganten har i mange år stilt opp med sponsormidler for å støtte opp om norsk langrennssport.

Mesta

Som støttespiller har veibyggingselskapet Mesta lenge hatt en viktig rolle i norsk idrett, og langrenn er intet unntak. Til tross for at det ble opprettet som eget selskap så sent som i 2003, så har Mesta over 200 års erfaring med bygging av norske veier.

Swix

Det er vanskelig å forestille seg en skientusiast som ikke har hørt om Swix. Det kjente og kjære skismurningsselskapet har vært med oss gjennom tykt og tynt, uansett føre i over seksti år og har lenge vært en pålitelig sponsor for norske skiløpere.

Sparebank 1

I 2015 ble Sparebank 1 den nye hovedsponsoren til det norske skilandslaget. Sparebank 1 har lenge vært bidragsyter for små og mellomstore langrennslag i distriktene og lokalt, og ønsker på denne måten å tilby støtte til både topp- og breddelangrenn.

Fischer

Fisher har i mange år vært ledende i ski og skiteknologi, og de er en solid sponsor som ikke bare stiller med midler, men også ski og utstyr til utrolig mange skiløpere, både norske og internasjonale.

Opplysningen 1881

Det var en tid da de ikoniske Gule Sider som kom i posten var den eneste måten å finne ut hvem som hadde ringt, eller nummeret man ønsket. Den tiden er heldigvis langt forbi, og 1881 slo seg raskt inn som et selskap det var utrolig stort behov for. Med godt overskudd har de hatt mulighet til å støtte små og store idrettsstjerner de seneste årene.

CRAFT

Som nok en stor og dyktig aktør innen sportsutstyr er CRAFT et naturlig valg for mange sportsutøvere, elite så vel som mosjonister. CRAFT har lenge hatt et godt samarbeid med Norske skiutøvere, og flere av disse har hjulpet til med å utvikle nye og bedre produkter.

Dale Norway

Et av de store ikonene i norsk vintersport, ullgenseren, har lenge vært viktig for å holde varmen hos et frossent, men engasjert publikum. Dale har vært med helt siden starten, og det er gjennom deres samarbeid at vi får de vakre genserne som pryder utøverne både til VM og OL.

Scandic

Også hotellkjeden Scandic er en viktig samarbeidspartner for norsk langrenn. Da virker det også naturlig at kjeden, som har hoteller rundt om i hele landet, også stiller med rom og losji i tillegg til å være en viktig bidragsyter for videreutviklingen av sporten.